wasvoorschriftLycra info

Wasvoorschrift

Lycra is handelsnaam voor een elastomeer dat uit polyurethaan bestaat en in de textielindustrie als synthetisch rubber word gebruikt.

Voor het behoud en lang plezier van uw lycra outfit raden wij u aan het als volgt te behandelen:

Het kledingstuk met de hand wassen in ruim koud of handwarm water eventueel met toevoeging van een vloeibaar fijnwasmiddel of klein beetje wasverzachter.Het kledingstuk niet in het water laten staan om verkleuringen te voorkomen.Na het wassen het kledingstuk zo snel mogelijk omspoelen.Om het meeste vocht op te laten nemen het kledingstuk tussen handdoeken rollen, niet wringen.Overtollig water kan je ook rustig uitknijpen maar let op dat de kleuren dan niet door elkaar heen lopen.Of het kledingstuk in een waszak op lage toerental 3 tellen in de centrifuge.

Het kledingstuk op een hangertje of liggend op een handdoek laten drogen als het meerkleurige kleding is.
Om verkleuringen te voorkomen het kledingstuk niet in de zon laten drogen.

Geen bleek of andere agressieve wasmiddelen gebruiken.

Het kledingstuk niet strijken

Het kledingstuk niet drogen in een droger.

Het kledingstuk kan ook apart, binnenste buiten op 30 º in een grote hoeveelheid koud water, met een vloeibaar fijnwasmiddel op een kort fijnwas programma in de wasmachine gewassen worden.Direct uit de wasmachine halen en hangend laten drogen.

Vanwege de gevoeligheid van metallic, glitter, folie, hologram en bedrukte stoffen kunnen deze stoffen na verloop van tijd vervagen.
Wij kunnen niet voorkomen dat transpiratie, wrijving en deodorant de stof aantast.
Het is raadzaam direct na het dragen het kledingstuk te wassen.

Als u uw kledingstuk met lovertjes versierd, raden wij u aan om zo min mogelijk zeep te gebruiken, daar anders de lovertjes sneller blank zullen worden.
Bij verwerking van voile, organza en thule in uw outfit gelieve dit voorzichtig te betrachten daar er in deze kwaliteiten mogelijk minder of geen stretch zit bij onzorgvuldig gebruik snel zal gaan scheuren.

Wij geven geen garantie op verkeerd behandelen van uw kledingstuk.